Styrelsen 2020 presenterar sig

 

Carmela Johansson (ordförande), född 1983 och bor i Pargas.
Politices magister och dramainstruktör till utbildningen. Jobbar som journalist
och med olika projekt inom kultur och språkbad. Tycker mycket om att läsa och läser det mesta. Har skrivit ända sedan barndomen och skriver dramatik, prosa och ibland även lite poesi.

Tfn 040 7047399, e-post: carmela.johansson@gmail.com

Bianca Gräsbeck (viceordförande), f. 1956 och uppvuxen i och ett flertal gånger tillbakaflyttad till Åbo. Konstkritiker & -historiker, översättare. Lätt läsberoende. Medlem i ÅLF genom den årliga skrivkursen som jag deltagit i för att få fart på annat skrivande än det jag gör för brödfödan. Vill jobba för ett växande intresse för och lättare tillgänglighet till ÅLFens evenemang och genom ÅLF underlätta tillgängligheten till finlandssvensk skönlitteratur. 

E-post: blonathan@hotmail.com

Emma Kanckos (sekreterare), f. 1989. Hemma från Pedersöre och numera bosatt i Åbo. Emma frilansar som översättare och är dessutom doktorand vid engelska språket och litteraturen vid Åbo Akademi, men brinner för att skriva och har flera skrivprojekt på gång (både poesi och prosa).

E-post: emmakanckos@hotmail.com

Magnus Sundman (kassör) f. 1964. Bor i Pargas, läsare och berättare. Hembygdsvän, föreningsaktiv, intresserad av bildning, humanism och kreativ kultur. Arbetat för Åbolands folkhögskola 1992-. Jobbar även som lärare i svenska för finskspråkiga och som timlärare i ekonomi, modersmålet och språk. Har studerat vid ÅA, engelska, tyska och ekonomi. Undervisat i turism och jobbar som guide i Åbolands skärgård, Pargas och Åbo 1989-. Delägare i turismföretaget Pensar Syd. Vän av lyrik, faktahistoria och biografier. Skriver en hel del, men inte skönlitterärt.

E-post: magsun64@gmail.com

Tove Hagström, född 1978 i Pargas. Växte upp i Nagu och är efter ett antal Åbo-år nu 
bosatt i Pargas. Tove har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid ÅA, är 
modersmålslärare och diplomerad psykodramatiker. Som egen företagare och frilansare 
arbetar Tove med sådant som har att göra med svenska, kommunikation, drama, välmående och berättande. Tove läser (alltid flera böcker på gång) och skriver (bl.a. kolumner i Pargas  Kungörelser) och vill ge människor chanser till eftertanke och tid att hitta sig själva.

E-post: tove@yttra.fi

Linnéa Holmberg, född 1998 och är hemma från Åbo. Har bott ett par år i Pargas, men bor och studerar nu i Åbo. Studerar för tillfället litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och jobbar på sidan om med olika litteraturprojekt. Bland annat bokcirklar och korrekturläsning är på schemat under 2020, men också högläsning och samarbeten med skolor. Läser mycket, allt mellan himmel och jord, och har alltid minst en bok i väskan.

E-post: linnea984@gmail.com

Mats Nyman, f. 1984, är Åbobo sedan 2003 då han började studera 
litteraturvetenskap vid Åbo Akademi, men är faktiskt uppvuxen i Kyrkslätt. Har under och 
efter studietiden sysselsatt sig med diverse ganska kortvariga arbeten och ströjobb. Skriver antingen en novellsvit eller någon annan icke ännu definierad 
variant av prosa med arbetsnamnet "Hobohemia". Intresserad av samarbete mellan 
konstformer, tvärvetenskaplighet, tvärkonstnärlig verksamhet och udda kombinationer som  det kan leda till.

Tfn 045-6720217, e-post: mats.nyman@elisanet.fi

Stefan Lindqvist (suppleant), f 1961, DI. Bor och bygger i Houtskär  på somrarna. Människorna harotroliga dimensioner, när det gäller.

E-post: bs.lindqvist@gmail.com

Johanna Anso Törnroth (suppleant) f.1966. Åboflicka som ödet förde ut till skärgården. Bott i Nagu snart i 30 år och arbetar bl.a inom eget familjeföretag. Har även jobbat med barn, sagoberättande och skrivande i olika former. Drog t.ex ordverkstäder i Nagu under 90-talet, då det begav sig, och har fungerat som sagoberättare i biblioteket där jag berättar både befintliga och egna sagor. Barn kan aldrig få för mycket av sagor och de mår bäst med lite lera mellan tårna. Själv har jag alltid älskat att skriva och nu tack vare ÅLFs skrivkurs börjat göra det mer seriöst. Väntar med spänning på vart det skall leda.

E-post anso@tornroth.net

Mariella Lindén (suppleant)