Styrelsen 2021 presenterar sig

Carmela Johansson (ordförande), född 1983 och bor i Pargas.
Politices magister och dramainstruktör till utbildningen. Jobbar som journalist
och med olika projekt inom kultur och språkbad. Tycker mycket om att läsa och läser det mesta. Har skrivit ända sedan barndomen och skriver dramatik, prosa och ibland även lite poesi.

Tfn 040 7047399, e-post: carmela.johansson@gmail.com

Tove Hagström (viceordförande), född 1978 i Pargas. Växte upp i Nagu och är efter ett antal Åbo-år nu bosatt i Pargas. Tove har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid ÅA, är modersmålslärare och diplomerad psykodramatiker. Som egen företagare och frilansare arbetar Tove med sådant som har att göra med svenska, kommunikation, drama, välmående och berättande. Tove läser (alltid flera böcker på gång) och skriver (bl.a. kolumner i Pargas  Kungörelser) och vill ge människor chanser till eftertanke och tid att hitta sig själva.

E-post: tove@yttra.fi

Bianca Gräsbeck (sekreterare), f. 1956 och uppvuxen i och ett flertal gånger tillbakaflyttad till Åbo. Konstkritiker & -historiker, översättare. Lätt läsberoende. Medlem i ÅLF genom den årliga skrivkursen som jag deltagit i för att få fart på annat skrivande än det jag gör för brödfödan. Vill jobba för ett växande intresse för och lättare tillgänglighet till ÅLFens evenemang och genom ÅLF underlätta tillgängligheten till finlandssvensk skönlitteratur. 

E-post: blonathan@hotmail.com

Magnus Sundman (kassör), f. 1964. Bor i Pargas. Jobbar som guide i Åbo, Nådendal och Åbolands skärgård. Jobbar också som lärare i turism, ekonomi och språk. Har studerat vid ÅA engelska, tyska och ekonomi. Hembygdsvän, föreningsaktiv, läsare och berättare. Intresserad av historia och kultur. Vän av lyrik, faktaböcker och biografier.

E-post: magsun64@gmail.com

Linnéa Holmberg, född 1998 och är hemma från Åbo. Har bott ett par år i Pargas, men bor och studerar nu i Åbo. Studerar för tillfället litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och jobbar deltid som ordkonstlärare för Sydkustens ordkonstskola. Jobbar även med andra litteraturprojekt på sidan om studierna och ordkonsten, bland annat med bokcirklar, korrekturläsning och högläsning. Läser mycket, allt mellan himmel och jord, och har alltid minst en bok i väskan.

E-post: linnea984@gmail.com

Mats Nyman, f. 1984, är Åbobo sedan 2003 då han började studera 
litteraturvetenskap vid Åbo Akademi, men är faktiskt uppvuxen i Kyrkslätt. Har under och 
efter studietiden sysselsatt sig med diverse ganska kortvariga arbeten och ströjobb. Skriver antingen en novellsvit eller någon annan icke ännu definierad 
variant av prosa med arbetsnamnet "Hobohemia". Intresserad av samarbete mellan 
konstformer, tvärvetenskaplighet, tvärkonstnärlig verksamhet och udda kombinationer som  det kan leda till.

Tfn 045-6720217, e-post: mats.nyman@elisanet.fi

”Mia” Maria Sten, bor på Kimitoön tillsammans med min son, 15 år och våra fem katter. De övriga två barnen bor och studerar på annan ort. Jag är privatföretagare med en taxibil, utbildad ekologisk hudterapeut, även cidesco godkänd. Har arbetat på Viking Lines fartyg under en stor del av livet, även en sväng ut på långfart hann jag med på det ljuva 80-talet.

Har hittat magin i att skriva, och insett att det är ett terapeutiskt verktyg som finns att tillgå 24/7. Att alltid ha ett block och en penna till hands är en stor fördel. Deltar i vuxeninstitutets skrivlördagar sen några år tillbaka, där A-C Snickars fungerar som ledare.  Åbolands litteraturförening ordnar varje år skrivkurser, och i dem har jag deltagit de senaste fyra åren, vilket varje år har varit den bästa. Att få tillbringa ett helt veckoslut med skrivövningar, spännande författarträffar, samt umgås med nya skriv vänner är årets stora inspirationskälla.

Johanna Anso Törnroth (suppleant) f.1966. Åboflicka som ödet förde ut till skärgården. Bott i Nagu snart i 30 år och arbetar bl.a inom eget familjeföretag. Har även jobbat med barn, sagoberättande och skrivande i olika former. Drog t.ex ordverkstäder i Nagu under 90-talet, då det begav sig, och har fungerat som sagoberättare i biblioteket där jag berättar både befintliga och egna sagor. Barn kan aldrig få för mycket av sagor och de mår bäst med lite lera mellan tårna. Själv har jag alltid älskat att skriva och nu tack vare ÅLFs skrivkurs börjat göra det mer seriöst. Väntar med spänning på vart det skall leda.

E-post anso@tornroth.net

Anna Ilmoni (suppleant), född 2001 och hemma från Helsingfors. Studerar psykologi vid Åbo Akademi och jobbar vid sidan av studierna som vårdbiträde på ett boende. Som sexåring började jag skriva schlageraktiga låttexter och högtravande dikter, och sedan dess har skrivandet varit en självklar del av mitt liv. År 2019-2020 jobbade jag som chefredaktör för Finlands Svenska Ungdomsförbunds medlemstidning Elevbladet. Jag inspireras av allt från Adele till Astrid Lindgren och tackar aldrig nej till en skrivkurs. Skrivande för mig är ett verktyg, en frihet och en känsla av att jag har en röst som jag kan använda precis hur jag vill. Den känslan önskar jag att fler ska få uppleva!

Mariella Lindén (suppleant)