Styrelsen 2022 presenterar sig

Carmela Johansson (ordförande), född 1983 och bor i Pargas.
Politices magister och dramainstruktör till utbildningen. Jobbar som journalist
och med olika projekt inom kultur och språkbad. Tycker mycket om att läsa och läser det mesta. Har skrivit ända sedan barndomen och skriver dramatik, prosa och ibland även lite poesi.

Tfn 040 7047399, e-post: carmela.johansson@gmail.com

Tove Hagström (viceordförande), född 1978 i Pargas. Växte upp i Nagu och är efter ett antal Åbo-år nu bosatt i Pargas. Tove har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid ÅA, är modersmålslärare och diplomerad psykodramatiker. Som egen företagare och frilansare arbetar Tove med sådant som har att göra med svenska, kommunikation, drama, välmående och berättande. Tove läser (alltid flera böcker på gång) och skriver (bl.a. kolumner i Pargas  Kungörelser) och vill ge människor chanser till eftertanke och tid att hitta sig själva.

E-post: tove@yttra.fi

Bianca Gräsbeck (sekreterare), f. 1956 och uppvuxen i och ett flertal gånger tillbakaflyttad till Åbo. Konstkritiker & -historiker, översättare. Lätt läsberoende. Medlem i ÅLF genom den årliga skrivkursen som jag deltagit i för att få fart på annat skrivande än det jag gör för brödfödan. Vill jobba för ett växande intresse för och lättare tillgänglighet till ÅLFens evenemang och genom ÅLF underlätta tillgängligheten till finlandssvensk skönlitteratur. 

E-post: blonathan@hotmail.com

Magnus Sundman (kassör), f. 1964. Bor i Pargas. Jobbar som guide i Åbo, Nådendal och Åbolands skärgård. Jobbar också som lärare i turism, ekonomi och språk. Har studerat vid ÅA engelska, tyska och ekonomi. Hembygdsvän, föreningsaktiv, läsare och berättare. Intresserad av historia och kultur. Vän av lyrik, faktaböcker och biografier.

E-post: magsun64@gmail.com

Linnéa Holmberg, född 1998 och är hemma från Åbo. Har bott ett par år i Pargas, men bor och studerar nu i Åbo. Studerar för tillfället litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och jobbar deltid som ordkonstlärare för Sydkustens ordkonstskola. Jobbar även med andra litteraturprojekt på sidan om studierna och ordkonsten, bland annat med bokcirklar, korrekturläsning och högläsning. Läser mycket, allt mellan himmel och jord, och har alltid minst en bok i väskan.

E-post: linnea984@gmail.com

 

Lina Hassel, född 1996 och är hemma från Korsholm. Jag har studerat svenska, litteratur och pedagogik vid Åbo akademi och är således utexaminerad ämneslärare. Under de senaste åren har jag jobbat med barn och unga i olika sammanhang, där litteraturen och berättandet alltid stått i fokus. Att få öppna upp textvärldar och öka kunnandet inom det kommunikativa fältet hos andra är det som mitt litteraturhjärta dunkar för.

 

Berit Nummelin

 

Johanna Anso Törnroth (suppleant) f.1966. Åboflicka som ödet förde ut till skärgården. Bott i Nagu snart i 30 år och arbetar bl.a inom eget familjeföretag. Har även jobbat med barn, sagoberättande och skrivande i olika former. Drog t.ex ordverkstäder i Nagu under 90-talet, då det begav sig, och har fungerat som sagoberättare i biblioteket där jag berättar både befintliga och egna sagor. Barn kan aldrig få för mycket av sagor och de mår bäst med lite lera mellan tårna. Själv har jag alltid älskat att skriva och nu tack vare ÅLFs skrivkurs börjat göra det mer seriöst. Väntar med spänning på vart det skall leda.

E-post anso@tornroth.net

Anna Ilmoni (suppleant), född 2001 och hemma från Helsingfors. Studerar psykologi vid Åbo Akademi och jobbar vid sidan av studierna som vårdbiträde på ett boende. Som sexåring började jag skriva schlageraktiga låttexter och högtravande dikter, och sedan dess har skrivandet varit en självklar del av mitt liv. År 2019-2020 jobbade jag som chefredaktör för Finlands Svenska Ungdomsförbunds medlemstidning Elevbladet. Jag inspireras av allt från Adele till Astrid Lindgren och tackar aldrig nej till en skrivkurs. Skrivande för mig är ett verktyg, en frihet och en känsla av att jag har en röst som jag kan använda precis hur jag vill. Den känslan önskar jag att fler ska få uppleva!

Eva Höglund (suppelant), född 1967 och bor i Åbo. Politices magister till utbildningen och jobbar som informationsspecialist vid Åbo Akademis bibliotek. Läser största delen av årets dagar; deckare, romaner, noveller. Började skriva i lågstadieåldern men sen blev det en längre paus som ung vuxen. Nu har jag kommit igång igen och skriver på en barnboksserie och drömmer om att skriva en roman. Läsning och skrivning ger mig vingar som kan bära vart som helst.

E-post: eva.hoglund@abo.fi