Styrelsen 2024 presenterar sig

Tove Hagström (ordförande), född 1978 i Pargas. Växte upp i Nagu och är efter ett antal Åbo-år nu bosatt i Pargas. Tove har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid ÅA, är modersmålslärare och diplomerad psykodramatiker. Som egen företagare och frilansare arbetar Tove med sådant som har att göra med svenska, kommunikation, drama, välmående och berättande. Tove läser (alltid flera böcker på gång) och skriver (bl.a. kolumner i Pargas Kungörelser) och vill ge människor chanser till eftertanke och tid att hitta sig själva.

Tfn 0400 599 956, e-post: tove@yttra.fi

Linnéa Holmberg (viceordförande) född 1998 och är hemma från Åbo. Studerat litteraturvetenskap vid Åbo Akademi och jobbar deltid som ordkonstlärare för Sydkustens ordkonstskola. Jobbar även med andra litteraturprojekt på sidan om studierna och ordkonsten, bland annat med bokcirklar, korrekturläsning och högläsning. Läser mycket, allt mellan himmel och jord, och har alltid minst en bok i väskan.

E-post: linnea984@gmail.com

Annalena Sund Aillet (sekreterare) f. 1965. Är från Jakobstad och har studerat psykologi på Åbo Akademi. Bor i Stockholm med make, två söner och en terapimottagning, men tar när det är möjligt färjan till Åbo för paus i tillvaron och ro att skriva. Har gått flera skrivarutbildningar, deltar i inspirerande skrivartävlingar och har publicerats några gånger utifrån intressant tema i Horisont. Läser när det finns tid, skriver om det finns en deadline och studerar ständigt, för närvarande filmatisering av franska texter. 

Carmela Johansson (kassör), född 1983 och bor i Pargas. Politices magister och dramainstruktör. Jobbar för tillfället som journalist och har tidigare jobbat med olika projekt inom kultur och språkbad. Läser det mesta och skriver när och då jag hinner, mest prosa men också lite poesi och dramatik.

E-post: carmela.johansson@gmail.com

Sebastian Backlund, född 1982. Hemma från Åbo, där han jobbar på stadsbiblioteket sedan januari 2023. Innan dess jobbade han tio år som sjukskötare och är även utbildad inom turistbranschen och fotodesign.
Sebastian håller på med kamp- och extremidrott och han älskar punk och litteratur. Han skriver böcker, noveller och skrivkurshemläxor.

E-post: sebbe2@mail.com

Anette Nordell, född 1978, från Kimito. Jag har studerat svenska och litteratur vid Åbo Akademi är i grunden modersmålslärare. Jag har studerat vidare till bibliotekarie och klasslärare och har jobbat i Amosparkens skola sedan år 2006. Läsinspiration och ordkonst ligger mig varmt om hjärtat. Jag har alltid en bok på gång och har detta läsår också testat på att skriva genom att delta i en kurs i vuxeninstitutet.

Eva Höglund, född 1967 och bor i Åbo. Politices magister till utbildningen och jobbar som informationsspecialist vid Åbo Akademis bibliotek. Läser största delen av årets dagar; deckare, romaner, noveller. Började skriva i lågstadieåldern men sen blev det en längre paus som ung vuxen. Nu har jag kommit igång igen och skriver på en barnboksserie och drömmer om att skriva en roman. Läsning och skrivning ger mig vingar som kan bära vart som helst.

E-post: eva.hoglund@abo.fi

Bianca Gräsbeck (suppleant), f. 1956 och uppvuxen i och ett flertal gånger tillbakaflyttad till Åbo. Konstkritiker & -historiker, översättare. Lätt läsberoende. Medlem i ÅLF genom den årliga skrivkursen som jag deltagit i för att få fart på annat skrivande än det jag gör för brödfödan. Vill jobba för ett växande intresse för och lättare tillgänglighet till ÅLFens evenemang och genom ÅLF underlätta tillgängligheten till finlandssvensk skönlitteratur. 

E-post: blonathan@hotmail.com

Anna Ilmoni (suppleant), född 2001 och hemma från Helsingfors. Studerar psykologi vid Åbo Akademi och jobbar vid sidan av studierna som vårdbiträde på ett boende. Som sexåring började jag skriva schlageraktiga låttexter och högtravande dikter, och sedan dess har skrivandet varit en självklar del av mitt liv. År 2019-2020 jobbade jag som chefredaktör för Finlands Svenska Ungdomsförbunds medlemstidning Elevbladet. Jag inspireras av allt från Adele till Astrid Lindgren och tackar aldrig nej till en skrivkurs. Skrivande för mig är ett verktyg, en frihet och en känsla av att jag har en röst som jag kan använda precis hur jag vill. Den känslan önskar jag att fler ska få uppleva!